Mina tre bästa föreläsningstips

Att prata inför folk kan många gånger vara väldigt läskigt. Det kan vara väldigt skönt att ha några konkreta tips att hålla sig till. Här kommer några av de saker jag brukar tänka på innan och under en föreläsning!

Börja med slutet!
Ett bra knep jag använder när jag sätter ihop en föreläsning är börja med slutet. Då menar jag inte att du ska säga det sista du säger utan att du ska börja med det du vill att publiken ska ta med sig hem. Det finns många föreläsningar jag har gått på som har varit hur inspirerande som helst, men efter några veckor så har man glömt bort vad exakt dem handlade om. Även många duktiga föreläsare kan missa den biten så kom ihåg vad du vill att dom ska ta med sig!

Älska tystnaden!
Tystnad är ett starkt verktyg att använda sig av när man kommunicerar. Tyvärr är många rädda för den och det är lätt att prata för fort. Tystnaden ger din publik en chans att reflektera. Ta ett djupt andetag och uppskatta att alla är där för att lyssna på dig. Du är inspirerande, jag lovar! 

Ha roligt!
När du står där uppe så tar du med publiken på en berg och dalbana. Och även fast det ibland kan vara allvarliga saker vi pratar om så kan det vara otroligt viktigt att avlösa det med humor. Vi behöver mer humor i våra liv! Det kan inledningsvis också vara ett mycket bra sätt att hantera all nervositet och stress under ett tal. Det finns ingen bättre medicin mot nervositet än att höra skratt från sin publik.

Lycka till!

Vänlig hälsning,
Erik, Fast Life

älska tystnaden

Fler nyheter

Kontakta mig


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar jag er så snart jag kan

Obligatoriskt